torstai 19. syyskuuta 2013

Tervetuloa

No niin, tästä se sitten alkaa. Ihan ensimmäinen ikioma blogini :)

Kerrankin tuumasta toimeen nopeasti. 
Viime aikoina on tullut pyörittyä aika paljon erilaisissa blogeissa, lähinnä sisustukseen, askarteluun ja tuunailuun painottuvissa. Olen ihastellut ihmisten viitseliäisyyttä kirjoitella ja lisäillä aivan ihania kuvia. Samalla olen miettinyt, että mistä ihmeestä ihmiset repivät aikaa sellaiseen touhuun... Pohdittuani asiaa, tulin siihen tulokseen, ettei se voi olla kovin työlästä, koska niin moni sitä nykyään ehtii tekemään kaiken muun kiireen keskellä. Ja eilen illalla sitten yksin kotona ollessani päätin selvittää asian kokemuksen kautta ja jo tänään tässä nyt sitten kirjoittelen. Saas nähdä mitä isäntä sanoo tästä ajatuksesta, kun palaa huomenna työreissulta. No, ainakin tämä on edullisempaa puuhaa kuin esim. shoppailu, jota harrastin edellisen työreissun aikana :)

Syy viimeaikaiseen askarteluideoiden ym. etsimiseen blogeista on ollut lähes jokasyksyinen tarve tehdä käsillä jotain konkreettista. Kun istuu päivät töissä pyöritellen numeroita, koodeja ja kaavoja, niin vastapainoksi on silloin tällöin kiva tehdä iltaisin jotain aivan muuta. Yleensä tuo "jotain aivan muuta" on urheilua, mutta kesän jälkeen syksyisinä iltoina on mukava viettää aikaa kotona. Kynttilä palamaan ja pöydän ääreen näpertämään jotain pientä.

Viime syksynä käytiin ystäväni kanssa Helsingissä ja eksyttiin askarteluliikkeeseen, josta mukaan tarttui vintage-tyylisiä servettejä ja kynttilälakkaa. Se syksy kuluikin sitten kynttilöitä tuunatessa. Lähes kaikki kynttilät tuli vietyä tuliaisina ystäville ja tuttaville. Onkohan ne kaikki jo poltettu... voisi tehdä uusia tilalle :)

Tässä yksi kotiin jäänyt, nuottiservetillä päällystetty kynttilä. Se oli suunniteltu flyygelin viereen olohuoneeseen, mutta päätyi kuitenkin eteisen lyhtyyn.

     
Tämä syksy puolestaan alkoi pehmosydänten parissa. Valkoinen pellavakangas, pitsi ja tekstin siirto Art Mediumilla houkuttelivat. Ja tällainen syntyi ensikokeiluna:


Eipä siitä mikään suuri mestariteos tullut, mutta sängyn päätyyn kelpuutin sen killumaan. Seuraavalla kerralla täytynee käyttää kunnon vanua tyynyn sisälmyksen sijaan. Jospa tulisi vähän ryhdikkäämpi ja tasaisempi. Tuo tekstin ja kuvien siirtely on täysin uutta minulle, sitä täytynee treenata lisää. Työkaverikin kiikutti jo töihin mukanaan kukkaruukkunsa, johon ilmoitti haluavansa jonkun kivan tekstin :)

Seuraavassa kirjoituksessa siis todennäköisesti lisää kokemuksia tuosta samaisesta tekniikasta. 

Mukavaa syksyn alkua kaikille!


 

5 kommenttia:

  1. Hienoa. Siitä se sitten lähtee.. Kun aihepiiri on itseä kiinnostava, niin aikaa kyllä löytyy.

    VastaaPoista
  2. Hienot blogisivut ja hienoja töitä :) Ja ainakin yksi ystävä on jo polttanut sinulta saadut tuunatut kynttilät :)

    VastaaPoista
  3. Uskomatonta, miten aikaa aina löytyy kun haluaa :) Tervetuloa jokukkoon! Kaunis tuo sinun kynttilä! Pitäis varmaan itsekin tutustua paremmin tuohon tekniikkaan...

    VastaaPoista
  4. Tuohon tarvitaan tyylitajua, viiteliäisyyttä ja kädentaitoa. Joku näyttää niitä saaneen....

    VastaaPoista
  5. Olipas kiva lukea tämä miten päätit aloittaa bloggaamisen. Aika samanlaiset ajatukset kuin minulla. Aikaahan tämä vie ja vie aika hyvin mukaansa, mutta tämä myös antaa. Ihania ideoita suorastaa pursuaa joka puolelta. Tykkään kovasti noista sinun tekemistä kynttilöisen tuunaamisesta sekä sydämestä. Olen ajatellut itsekin joskus noita kokeilla mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista