perjantai 18. lokakuuta 2013

Tekstejä sinne sun tänne

Perjantai-ilta kotosalla. Leffaa piti katsella... tai katselinkin kunnes totesin sen olevan turhan raaka. Blogin kirjoittamisesta menettää yöunet paljon pienemmällä todennäköisyydellä :)

Mainitsin jo aiemmin, että kuluneella viikolla tuli siirreltyä tekstiä Art Mediumilla muuallekin kuin edellisessä tekstissä esiteltyihin tuikkukippoihin. 

Jääkaapin ovea ei ole tarkoitus täyttää magneeteilla, kuten joskus aikoinaan, mutta varastosta löytyi iso laatikollinen erilaisia oksista sahattuja ja täydellisesti jääkaappimagneeteiksi sopivia kiekkoja, joten ainakin yksi oli pakko kokeilla tällä uudella tekniikalla:

Olkoon tuo kiekko nyt ainakin jonkun aikaa ovessa muistuttamassa siitä, että jokaisesta hetkestä tulisi nauttia ja ettei elämästä kannata tehdä turhan monimutkaista... Tuon muistaminen on monesti helpommin sanottu kuin tehty, mutta ehkäpä sen oppii muistamaan, kun sen muutaman kerran päivässä lukee :)

Varastosta löytyneet puukiekot, kuten myös monenlaiset pienet vanerilevyt ovat peräisin siltä aikakaudelta, jolloin tein paljon kaikenlaisia wc-kylttejä, saunakylttejä, pikkutauluja ym. Tuosta aikakaudesta on aikaa jo 10-15v :) Kiitos nyt vielä jälkikäteenkin Iskälle, joka silloin auttoi sahailuhommissa!
Tämäkin vanerilevy on peräisin samasta laatikosta:



Ja sitten vielä yksi säilyketölkki, joka odotteli maalattuna kaapissa jotakin sopivaa tekstiä kylkeensä:



Siinäpä kaikki tällä erää. Toivottavasti huomenna on nätti päivä, jotta pääsisin viikon urheilutauon jälkeen vähän haukkaamaan happea ulos nyt kun flunssa tuntuu jo helpottavan :)


Syksyistä viikonloppua kaikille!


4 kommenttia:

 1. Nyt mie haluun tietää, että miten noita tekstejä oikeen siirretään? Onko vaikeaa? Mulla on kesällä yhdesta kaupasta "saatu" suolakurkkusäilyketölkki (ISO) josta ajattelin tehdä ompelunurkkaukseen roskiksen. Ja millä oot maalannu noita säilyketölkkejä, että oot saanu noin kauniin mattaisen pinnan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollenkaan vaikeaa, mutta jos sulla on just se tietty tölkki,minkä haluat saada onnistumaan, niin kannattaa ensin testata johonkinmuualle :)

   OHJE:

   1. Tulosta peilikuvana haluttu teksti / kuva (mieluummin laser kuin mustesuihku). Peilikuvaksi kääntäminen onnistuu helposti kuvankäsittelyohjelmilla.
   2. Leikkaa ääriviivoja pitkin siten, että jää mahdollisimman vähän turhaa valkoista paperia reunoille.
   3. Levitä siveltimellä (tai vaikka pumpulipuikolla, jos kuva on kovin pieni) Art Medium -ainetta kuvan päälle.
   4. Paina teksti/kuva halutulle pinnalle.
   5. Painele huolella siten, ettei jää ilmakuplia. Anna kuivua hetki ja painele sitten vielä uudelleen. Pyyhi heti pois ylimääräinen paperin alta työntyvä tai sormista sotkeutunut Art Medium pois, ettei se jämähdä kiinni ei-haluttuun paikkaan.
   6. Anna kuivua vähintään pari tuntia, mieluummin yön yli.
   7. Kastele paperia vähän ja anna imeytyä pieni hetki
   8. Pyörittele sitten KEVYIN liikkein sormenpäällä paperi pois, jolloin jäljelle jää muste eli hieno kuva/teksti :) Tämä vaihe on se vaikein... kynnellä ei kannata koskea, eikä hieroa liian kovaa, jolloin muste lähtee mukana. Eli siis kärsivällisyyttä!
   9. Anna kuivua ja tarvittaessa toista edellinen vaihe, jos tuntuu, että paperia on vielä jäljellä.
   10. Tadaa, valmis! :) Jos kyseessä on kangas, niin kannattaa lopuksi vielä silittää leivinpaperin läpi. Jos kyseessä on tölkki, puupinta tms, niin kannattaa suihkuttaa päälle kerros lakkaa.

   Rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

   Poista
  2. Ai niin... ne tölkit on maalattu ihan tavallisella spray-maalilla, mattavalkoisella :)

   Poista
  3. Kiitos kiltti! Jospa uskaltaisin kokeilla... :)

   Poista